Vrijetijdseconomie zorgt voor de grootste banengroei

Goed nieuws voor de vrijetijdseconomie. Deze groeit harder dan vele andere sectoren. In een wereld waarin veel banen verdwijnen door automatisering en robotisering groeit juist de werkgelegenheid in deze sector spectaculair. Dat is niet vreemd. De toerisme sector moet het juist hebben van mensen. Zij zorgen door de juiste beleving te bieden en door hun hostmanship andere mensen op een prettige wijze kunnen recreëren.

De Verenigde Naties hebben 2017 als het Internationaal Jaar van Duurzaam Toerisme voor Ontwikkeling benoemd. Als een van ’s werelds grootste economische sector creëert Travel & Tourism banen, export en genereert welvaart over de hele wereld. Het Internationaal Jaar biedt een enorme kans om de enorme economische, sociale, culturele, milieu- en erfgoedwaarde die de sector genereert nog verder te vergroten.

Reizen en toerisme gegenereert 292 miljoen banen wereldwijd. Dat is gelijk aan 1 op de 10 banen in de wereldeconomie. Er wordt 7.600 miljard dollar omgezet (10,2% van het wereldwijde BBP).  De sector bedroeg 6,6% van de totale wereldwijde export en bijna 30% van de totale wereldwijde dienstuitvoer vorig jaar.

Travel & Tourism is harder gegroeid dan de wereldwijde economie. Zelfs sneller gegroeid dan de financiële en zakelijke dienstverlening, productie, retail, distributie en transportsectoren.

Lees hier het rapport van de World Travel Tourism Council. Het onderzoek is gedaan door het vooraanstaande instituut Oxford Economics.